HVAD FÅR MAN UD AF AT BRUGE TYNDE KLIENTER?

Der er mange grunde til en virksomhed beslutter at anvende tynde klienter. Nogle gør det for at spare tid og penge, og nogle gør det af miljø mæssige årsager, såsom reduktion af strømforbrug, ingen støj og ingen varme. Nedenstående 10 punkter angiver de mest almindelige grunde til at anvende tynde klienter.

NEXLaptop 2 Screens

REDUCER IT DRÍFTSOMKOSTNINGERNE DRAMATISK

Ved at skifte ældre PCere ud med tynde klienter vil TCO for klienter reduceres dramatisk. Førende analysefirmaer angiver  en gennemsnitlig reduktion af driftsomkostningerne for klienter på 48%, og vi har eksempler på besparelser på op til 60 til 70%. Vi er overbeviste om, at tynde klienter er en interessant og tillokkende løsning  for virksomhedernes IT afdelinger, der er under konstant pres om at gøre det endnu bedre med færre resourcer.

MINDRE VEDLIGEHOLD

Tynde klienter har ingen harddisk eller bevægelige dele, hvilket reducerer hardware fejl dramatisk. Med NEXterminal tilbyder vi stærke software løsninger, som samtidig er designet til at være enkle og nemme at anvende. Dette kan reducere den tid der bruges på vedligehold/opgraderinger til mindre end 10 sekunder per terminal per år.

LÆNGERE FUNKTIONSTID

En PC har normalt en funktionstid på 3-4 år. En NEXterminal fungerer typiskt 6-8 år eller længere. Dette, kombineret med et lavt strømforbrug, halvverer TCO for en tynd klient sammenlignet med en PC baseret infrastruktur (inklusiv terminal server omkostninger).

MINDRE STRØMFORBRUG

NEXTerminals består af “low frequency CPU og chipsets”, som ikke kræver så meget strøm som en PC. Fraværet af bevægelige dele reducerer også strømforbruget. Tynde klienter kan bruge så lidt som 8 Watt i timen, som er medvirkende til en meget attraktiv ROI ( Return of Investment) beregning.

STABIL SOFTWARE OG INGEN NEDETID

NEXterminal software er skrevet til vores hardware og består ikke af et utal af drivere fra en masse forskellige kilder. Softwaren er designet til at gøre ganske få ting. Det er ikke muligt at installere ekstra software som har negativ effekt på stabilitet og ydelse. Derfor får man et utroligt stabilt miljø uden nedetid. En stabil og pålidelig arbejdsstaion vil øge slutbrugertilfredsheden, øge produktiviteten og reducere antallet af tickets i service management systemet. Alt sammen har det betydning for en bedre bundlinie.

BEDRE MILJØ OG INGEN STØJ

Når man går ind i et rum med f.eks. 30 kørende PCere, oplever man at der kan være en baggrundsstøj og temmelig varmt på grund af varmeafgivelsen fra systemet. NEXterminals siger ingenting og producerer utrolig lidt varme sammenlignet med en PC. Dette fører til et bedre arbejdsmiljø og gør det muligt for de ansatte at arbejde mere koncentreret og i længere perioder. Dette bidrager positivt til virksomhedens bundlinje og sparer også strøm brugt på at køle luften ned.

HURTIG UDRULNING AF APPLIKATIONER

Når man anvender NEXterminals har man et server baseret setup. Derfor er det ikke nødvendigt længere at installere applikationer på de enkelte PCere. Installer applikatioen på serveren og NEXterminal kan med det samme tilgå applikationen. Det er slut med at installere XYZ applikationer 30 gange på 30 PCere.

NEM OG HURTIG OPGRADERING

Alle opgraderinger udføres fra centralt hold på serverne. Dette resulterer i hurtige og nemme opgraderingsprocesser. Det betyder også, at brugerne kører den samme applikation, uanset hvor man befinder sig, og det eliminerer mulige kompatibilitetsproblemer.

ØGET SIKKERHED

Mange PC brugere har tendens til at installere ikke licensieret (og potentielt farligt) software på deres PC, så som privat bank software, spil og sociale medier for blot at nævne nogle få. Ofte lagres data også lokalt på PCen, som kan vise sig at være et sikkerhedsproblem, hvis PCen bliver stjålet. Ved at bruge NEXterminal er alle disse problemer løst, da det ikke er muligt at installere yderliger software på terminalen eller at lagre data lokalt. Tyveri reduceres markant, da der ikke er data på terminalen, og den ikke kan anvendes udenfor systemet.

STANDARD ARBEJDSPLADS OG ROAMING DESKTOPS.

En arbejdsplads/desktop vil være magen til en fysisk desktop/arbejdsplads. Man vil altid kunne få sin egen desktop vist på skærmen, uanset hvor man befinder sig i virksomheden, så længe man er i nærheden af en terminal. Roaming mellem desktops reducerer antallet af nødvendige fysiske arbejdspladser, og gør det nemmere at arbejde sammen i grupper på forskellige tidspunkter.

NEXLaptops setup af 100 stk.

SIKRERE OG HURTIGERE BACK-UP

Med arbejdsstationer overalt i virksomheden, inklusive på fjernt liggende lokationer, bliver back-up et vigtigt område. Ifølge Gartner Group udgør back-up og vedligehold ca 2/3 af TCO omkostningerne. Hvis man anvender NEXterminal og har et nedbrud, vil den ansatte kunne fortsætte sit arbejde på en anden terminal, som om intet var sket. Ingen re-installation og ingen data recovery, da sessionen, programmerne og data er sikkert lagret på de centrale servere, hvorved TCO reduceres markant.

Med VDI (Virtual Desktup Infrastructure) fra Citrix, VMware eller IBM vil man kunne få glæde af mange af fordelene ved at bruge tynde klienter. F.eks. strømbesparelse samt reduktion af back-up og hardware fejl. Men det vigtigste er, at den arbejdsstation brugeren arbejder på altid er til stede, som det er tilfældet med NEXterminal.

Kontakt os