Sikker hjemmearbejdsplads med Scout Enterprise Cloud Gateway til din mobile notebook eller hjemmearbejdsplads (SECG)

Når du nu har sendt alle medarbejderne hjem, så er det fint hvis de har en pc, som de selv kan vedligeholde. Det er knap så fint, hvis de ikke selv kan vedligeholde deres maskine. Når du tillader en bruger at logge på hjemmefra, kan du jo egenlig ikke være særlig sikker på ,at der er helt styr på antivirus, samt hvilke dokumenter vedkommende selv har gemt direkte på maskinen. Du ved heller ikke hvad du skal sige til datatilsynet hvis den bliver stjålet. Du ved formentlig heller ikke om en hacker har installeret en keylogger der optager både brugernavn og passwords. Det lyder da meget nemt at have en hjemmearbejdsplads, men hvis du tænker nærmere over det, er det bestemt ikke en triviel opgave. Men hos os kan du få en sikker hjemmearbejdsplads med Scout Enterprise Cloud Gateway til din mobile notebook eller hjemmearbejdsplads

Det første du kan gøre er at bruge tynde klienter & VDI.

Modsat en almindelig laptop med windows 10 , er en tynd klient laptop bygget med sikkerhed for øje, På en tynd klient laptop er der ikke mulighed for at gemme dokumenter, og sansynligheden for den bliver “hacket” er minimal. Men alligevel skal sådan en “dims” vedligeholdes. På windows platformen bruger man ofte MDM (mobile device management) og microsoft er ved at komme med på noderne med “autopilot” og intune. En funktion som gør at man kan pakke en laptop ud fra fabrikken og få den automatisk installeret efter alle regler(den skal vel og mærke registreres til dig først) og du skal have en AZURE konto og defineret en masse policies mv. Men det kan lade sig gøre, og alligevel føler man sig ikke helt sikker, dersom det er jo en full blown pc med alle de fordele og ulemper der hører med. På NEXterminal tynde klienter er remote management en del af standardløsningen i dag, og den koster IKKE ekstra.

Der findes INGEN “Zero tynde klienter”

Onde tunger, eller skal vi bare sige marketingfolk, har opfundet begrebet “Zero Clients”, og giver indtryk af man bare skal sætte sin tynde klient op én enkelt gang, og så kan den køre til evig tid uden indblanding fra meneskelig side. Vi er kede af at sige det, men det er ikke tilfældet, SLET IKKE. Zero klienter skal i realiteten vedligholdes og sikkerheds opdateres lige som alle andre enheder. Men man bilder dig noget andet ind. Det hjælper heller ikke meget på din situation, at med en Zero klient har du lavet et “vendor lock in”, så du sider i saksen. Det gælder for alle PCoIP Tera Devices , og alle de terminaler du har som har det man  kalder et “Thin OS”. Altså en maskine som godt nok er x86 baseret, men uden en egentlig BIOS eller UEFI.

Elux Portable® og Scout Enterprise Management Server ® er gratis indtil 31 Oktober 2020

Med vores software kan du “midlertidigt” forvandle din medarbejders PC til en tynd klient, og det koster ikke noget, Med Scout Cloud gateway (SCG) kan du administrere de hjemmearbejdspladser som om de stod lokalt i virksomheden. Efter den 31. Oktober kan du enten vælge at bruge den gamle “usikre” løsning, eller forsætte på 3 forskellige måder.

  • Bibeholde eLux portable (USB stik), og have din egen lokale Scout server installation
  • Give medarbejderne en “rigtig tynd laptop” , og bruge din lokale installation
  • Bruge vores “Scout as a Service” hvor vi vedligeholder dine medarbejders pc med  eLux Portable®, eller din almindelige eLux® på en Nexterminal laptop.

Du kan gøre det hele hos dig selv eller i skyen

Scout Enterprise Cloud Gateway , eller kort SECG kan køre både på AZURE eller på din egne VMware servere. Du kan naturligvis også bare overlade det til os. Men uanset hvad du vælger vil din hjemmearbejdsplads være mere sikker end nu!. Scout Enterprise Cloud Gateway er en loadbalanceret løsning som kan håndtere op til 24.000 samtidige hjemmearbejdspladser, det burde være nok for de fleste. Vi arbejder på en løsning som kan skalere til 250.000 , så du har plads til at vokse. Har du blot 5 eller 10 stk finder vi også ud af det. SCG har indbygget Keycloak software som kan verificere brugere fra andre domæner mv. Men det er nok nemmere at overskue med en lille video

Vi skal huske at være ærlige. Produktet er ikke HELT NYT. Vi har brugt SECG siden 1. Maj 2019 i vores egen “Scout as a service” løsning.