Hvad er ELIAS egentlig ?

De fleste af vores kunder ved hvad ELIAS er (håber vi), men for de nye her på kanalen får i lige en introduktion.

ELIAS står for ELux Image Administration Service . ELIAS er det program som man bruger til at definere hvilke pakker (applikationer) som skal være på din tynde klient (eller flere tynde klienter). Med ELIAS kan kan bestemme præsis hvilke applikationer som skal være på den tynde klient, så som om den skal have Chromium, firefox , citrix klient eller vmware, rdp mv.  Når man har defineret dette ender man op med en .IDF fil . (Image Definition File) som kan downloades af terminalen

I Scout Enterprise Management® serveren definerer du de terminaler der skal have en bestemt .idf fil. Således kan du bestemme hvilke tynde klienter der har forskellige programmer installeret. Når din tynde klient har modtaget .idf filen fra din scout server ved den præsis hvor den skal hente pakkerne og med hvilken protokol ( ftp, Sftp, Http eller Https ), din tynde  eLux® klient ved også om den selv skal være distributions led til andre tynde klienter på samme netværk (Squid proxy). Squid proxy bruges normal kunder hvor der er begrænset båndbredde, eller hvor trafikken kan være meget kostbar (feks skibe på åbent hav, som bruger satelit kommunikation).

 

ELIAS’s fætter hedder også ELIAS

slærmbillede af elias til eLux®

slærmbillede af elias til eLux®

ELIAS.exe har være en integreret del af Scout Enterprise Management® i mange år, men der har faktisk været en fætter til ELIAS som er web baseret. vi tror at 95% af vores kunder stadig bruger den “gamle” og ikke den nye. Så for at få det på plads..Så er det fætteren du skal satse på i fremtiden, og du kan bare installere den med det samme, Det koster ingenting da, den er en del af din scout licens. Mon ikke flere ting med tiden vil blive web-tilgængelig ligesom Scout Cloud Gateway? (blog kommer senere). bemærk at den nye version ikke deler filer med den gamle. Den nye har sine filer i en Mongodb database. OG den nye kan desuden køre på en linux server og kræver ikke en windows server mere ( kan kan også fås/downloades til windows server)

Den nyeste version ELIAS 18.3.0 har følgende funktionalitet hvor vi har markeret med * hvad der ikke er i den gamle version.

  • *Support af Keycloak identitet samt tilgangs styring
  • *Bruger og rettigheds styring
  • *Konfiguration setup
  • Container opryding som sletter ikke brugte pakker
  • Kan slette individueller pakker
  • *.idf ændringshistorik
  • *Nye søgemuligheder after pakker
  • *Mulighed fpr låsning af .idf filer
  • *Notifikations panel
  • *Import af Stick-wizz genetablerings software pakker

 

Husk hvis du har subscribtion på din scout , så kan du ringe gratis hvis du har brug for hjælp.

Du kan se en kort intro video her