Man kan selvfølgelig godt se tilbage i bagklogskabet klare lys

Du ved det sikkert godt selv. Måske havde du allerede en fuldt implementeret hjemme arbejdsplads løsning med alt hvad der hører til, eller måske havde du slet ikke nogen, og blev taget lidt på sengekanten. Det ved jeg selvfølgelig ikke. Alle virksomheder er forskellige og alle virksomheder har forskellige forretningsmodeller. Nogle har fysisk produktion, nogle er mere vidensorienterede. Nogle har alene administrative medarbejdere i Danmark og produktionen foregår i udlandet. Der er IKKE kun en løsning. I dag står det måske meget klart hvad du skulle have gjort førhen, inden Corona, og måske tænker du , fint jeg klarede den. men hvad med fremtiden?

For dem der faktisk kunne (eller burde) bruge en hjemme arbejdsplads

For dem der for tiden arbejder hjemme, er der sikkert ikke så mange problemer som lige i starten da danmark lukkede ned. Ja en hjemme arbejdsplads kan lade sig gøre. Men kan det også lade sig gøre i det lange løb? Det tror vi faktisk på. Vi tror faktisk af en stor del af de medarbejdere som blev sendt på hjemmearbejde både gerne vil selv, og også kan være mere effektive. Det kræver blot lidt teknologi. Mail, office systemer er simple at implementere. Det bliver dog lidt mere kompliceret med videoer, eller med store ERP systemer, eller CAD/CAM løsninger og GIS systemer. Fælles for disse løsninger er at de kan være ret data tunge eller/og grafiske tunge. Det er ikke alt der er lige velegent til en alm. pc. løsning.

Lad os nu forestille os

Lad os nu forestille os, at alle de medarbejdere, der rent faktisk teknologisk kunne bruge en hjemme arbejdsplads, faktisk gjorde det. Jeg vil ikke tale om den teknologi der muliggør dette. Men forestil dig de kan have videosamtaler med alle, evt i grupper, sige godmorgen til hinanden. Ja endda have frokost sammen (sårn hver for sig). Hvad vil dette betyde for virksomheden og dine omkostninger? Lad os bare tage et salgsfirma som importerer varer og sælger gennem forretninger og internettet. Virksomheden flytter reelt varer fra producenten til forbrugeren. De har måske et lokalt lager, måske har de allerede outsourset det, men har stadig bruge for et lille “on location” lager. Hvor meget plads har firmaet brug for i fremtiden, et lille lager?, et mødelokale (shared office),og så egentlig ikke meget mere?. Resten af medarbejderne er jo forbundet fra hjemmet, med alt hvad der til hører. Virksomheden ville (for de fleste) kunne spare 15M2 pr medarbejder i husleje, som hurtigt bliver en besparelse på 15.000 pr. medarbejder pr år. Måske vil medarbejderen ikke have brug for en bil ? som igen ville frigøre penge til medarbejderens privat økonomi. Måske havde man ikke brug for skolens SFO, da børn kunne komme direkte hjem og lege med de lokale børn i området og hvor mor eller far var lige i nærheden. Og måske ville alle være mere glade over bedre familieliv, og faktisk være mere effektive?

Det står hen i det uvisse hvad der sker

Fotos af VisionPic .net fra Pexels

billede af biler som holder ii kø

Det står hen i det uvisse hvad der sker, men noget vil der ske. Jeg tror der vil ske mange ændringer. Mange virksomheder vil nedskalere på faciliteter, og rykke til mindre lokaler, måske pænere, men mindre. Medarbejdere vil køre mindre bil i fremtiden og der vil være mindre behov for biler/person transport. Fysiske sælgere og møder med kunder vil nok ikke blive mindre af, men fysike møder med kollegaer og firmaets afdelinger vil blive reduceret. Det kan både spare firmaet penge og CO2 på samme tid, gøre alle mere effektive og spare tusinvis af transporttimer. Der selvfølgelig lidt GDPR ting der skal overstås, men der er ikke noget som ikke kan lade sig gøre i disse moderne tider. Måske behøver der ikke at være kø på køgebugt motorvejen i fremtiden ?

Vi står klar!

Vi kan selvfølgelig hjælpe dig derhen, eller skal COVID-19 gøre det for dig? Vi tager gerne et virtuelt møde hvor vi forklarer vores meninger, og hvis du ikke er så langt teknologisk endnu,  kommer vi stadig gerne forbi!